Rybí polévka s rajčaty a rýží
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1100mililitrůVoda pitná
- 400gramůRajčata
- 1kusPetržel kořen
- 50gramůRýže loupaná
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 300gramůKapr obecný
- 1kusMrkev kořen
- 1lžícePažitka
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou zeleninu a 1/2 cibule vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a povaříme 10 minut. Potom přidáme očištěné a omyté porce kapra a vaříme doměkka asi 15 minut.
- 2Rybu vyjmeme, vývar přecedíme, maso obereme z kostí a spolu se zeleninou nakrájíme na kostičky.
- 3Omytá rajčata a zbylou cibuli nakrájíme, zalijeme 100 ml vroucí vody, podusíme pod pokličkou 10 minut a prolisujeme.
- 4Do vývaru zavaříme propláchnutou rýži a uvaříme ji doměkka. Přidáme prolisovaná rajčata, nakrájené maso a zeleninu a povaříme 2 minuty.
- 5Polévku odstavíme z plotny a ochutíme paprikou zpěněnou na másle, podle chuti okyselíme citronovou šťávou a přisladíme. Při podávání posypeme nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.