Rybí polévka s rajčaty a rýží

65 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
9 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou zeleninu a 1/2 cibule vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a povaříme 10 minut. Potom přidáme očištěné a omyté porce kapra a vaříme doměkka asi 15 minut.
  • 2
    Rybu vyjmeme, vývar přecedíme, maso obereme z kostí a spolu se zeleninou nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Omytá rajčata a zbylou cibuli nakrájíme, zalijeme 100 ml vroucí vody, podusíme pod pokličkou 10 minut a prolisujeme.
  • 4
    Do vývaru zavaříme propláchnutou rýži a uvaříme ji doměkka. Přidáme prolisovaná rajčata, nakrájené maso a zeleninu a povaříme 2 minuty.
  • 5
    Polévku odstavíme z plotny a ochutíme paprikou zpěněnou na másle, podle chuti okyselíme citronovou šťávou a přisladíme. Při podávání posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.