Rybí polévka s vermutem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 2kusyMrkev kořen
- 3kusyCeler řapíkatý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 50mililitrůOlej olivový
- 15litrůVývar rybí
- 250mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůDolin - Vermouth
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 5gramůSůl
- 8gramůPepř cayenský
- 8gramůPepř bílý
- 500gramůTreska mražená
- 25gramůTymián čerstvý
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
951 kcal
Bílkoviny
101 g
Tuky
37 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme v něm cibuli, česnek, celer, fenykl, mrkev, oloupaná rajčata zbavená semínek i očištěné papriky. Vše nakrájené na kostičky. Přidáme bylinky a krátce za stálého míchání osmahneme.
- 2Podlijeme vývarem a vínem, 10 minut povaříme. Ochutíme vermutem, oběma druhy pepře, osolíme, přidáme ryby nakrájené na kostičky a krevety.
- 3Necháme asi 5 minut táhnout, již nevaříme. Posypeme nahrubo nasekanou petrželí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.