Rybí polévka se smetanou
65 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusCibule
- 230gramůTreska uzená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 350gramůBrambory
- 1lžícePetržel - nať
- 600mililitrůMléko polotučné
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce se silným dnem dáme máslo a necháme rozehřát, pak do něj přidáme cibuli a za stálého míchání na mírném ohni opékáme, dokud nezměkne, asi 10 minut. Přilijeme mléko, přivedeme k varu, vložíme brambory a vaříme je 10 minut.
- 2Uzenou tresku dáme na velkou pánev, přelijeme vroucí vodou, necháme 10 minut stát, vodu slijeme a 300 ml uschováme k dalšímu použití. Rybu rozebereme na kousky a odstraníme z ní všechny kosti. Takto připravenou rybu vložíme do mléka a vaříme dalších 10 minut, aby treska byla křehká.
- 3Naběračkou s otvory vyjmeme asi třetinu rybího masa a brambor, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme nebo protlačíme sítem, vrátíme do polévky, vmícháme smetanu, petrželku a dle chuti osolíme, opepříme a můžeme přidat citronovou šťávu. Je-li polévka příliš hustá, naředíme ji vodou, ve které jsme měli ze začátku namočenou tresku.
- 4Polévku opatrně prohřejeme, ozdobíme snítkou petrželky, plátkem citronu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.