Rybí polévka zahuštěná
40 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 500gramůTreska aljašská
- 100gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyMrkev kořen
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
749 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev, brambory česnek, cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci zahřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme, přidáme nakrájený česnek, 2 ks mrkev, nakrájené brambory, všechny suroviny promícháme a vsypeme na kostky nakrájenou rybu. Zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a vaříme asi 20 minut do změknutí brambor.
- 3Polévku stáhneme z ohně a mixérem rozmixujeme, dochutíme solí pepřem, rozdělíme na talíře a podáváme.
- 4Do misky nastrouháme 1 mrkev, pokapeme ji vymačkanou citrónovou šťávou z 1 citrónu, promícháme a směsí posypeme každou porci na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.