Rybí prsty s bylinkami
35 min.
Ingredience
- 115gramůStrouhanka
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceVoda pitná
- 225gramůTreska aljašská
- 300mililitrůOlej rostlinný
- 1kusVejce slepičí
- 85gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
889 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
78 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou, mletou paprikou, solí a pepřem.
- 2Omyté filety z tresky nakrájíme na pruhy a postupně je obalíme v hladké mouce, ve vejci rozšlehaném s trochou vody a nakonec v ochucené strouhance.
- 3V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, vložíme rybí prsty a smažíme je 1-2 minuty po každé straně. Vyjmeme na papírovou utěrku.
- 4Podáváme ozdobené snítkou petrželky a dílky omytého citronu. Můžeme doplnit ochucenou majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.