Rybí prsty s okurkovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z kapra opláchneme, necháme okapat, nakrájíme na tyčinky a pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Oloupanou cibuli rozkrájíme, okurky necháme okapat, nakrájíme na kostičky, omytá jablka rozčtvrtíme a jádřinec vykrojíme, poté krájíme na kostičky, pokapeme 3 lžícemi citronové šťávy. Papriku očistíme, pokrájíme na kostičky. Petrželku s koprem opláchneme, vytřeseme vodu, lístky petželky otrháme a kopr nasekáme.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme osolené a opepřené rybí prsty, opékáme z jedné strany 3 minuty, z druhé 2 minuty do červena. Opečené vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji po rybích prstech zpěníme cibulku, přidáme okurky, jablka, kopr, přiklopíme a dusíme 5 minut. Mezitím rozmícháme ve smetaně hořčici, cukr, chilli koření a mouku, řádně promíchané přilijeme k podušené směsi. Zprudka povaříme 2 minuty do zhoustnutí, osolíme, okořeníme a upravíme spolu s rybími prsty. Ozdobíme nakrájenou paprikou a petrželkou, servírujeme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.