Rybí ragú s fenyklem
21 min.
Ingredience
- 15mililitrůOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 90gramůFenykl sladký - hlíza
- 130mililitrůVývar zeleninový
- 90mililitrůVíno bílé
- 800mililitrůOmáčka rajčatová
- 2špetkyCukr krupice
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůTreska aljašská
- 250gramůMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Fenykl očistíme a pokrájíme na tenčí proužky. Rybí maso opláchneme, pokrájíme na kostky, slávky pečlivě vydrbeme a vypláchneme.
- 2Olej rozpálíme, přidáme česnek, fenykl a smažíme 3 minuty. Poté přilijeme vývar, víno a vaříme do odpaření tekutiny. Vmícháme šafrán, bobkový list, cukr a rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme. Omáčku přivedeme k varu, poté přidáme kousky ryby a povaříme 2 minuty. Přimícháme slávky, vaříme do změknutí masa a otevření mušlí. Mušle, které se neotevřely, z omáčky vyjmeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.