Rybí ragú se zeleninou a petrželovými bramborami
45 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 3špetkySůl
- 1kusOkurka salátová
- 250gramůMrkev kořen
- 1kusCibulka jarní
- 800gramůFilé rybí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krystal
- 1lžícePetržel - nať
- 200mililitrůVývar rybí
- 1,6litryVoda pitná
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
93 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Okurku, mrkev a cibulku očistíme, omyjeme a drobně nakrájíme. Rybí filety z okouníka omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na větší kousky.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo a podusíme na něm zeleninu. Zalijeme rybím fondue a asi 5 minut povaříme. Přidáme nakrájenou rybu a necháme asi 5 minut působit. Vmícháme kopr, smetanu a citrónovou šťávu. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Brambory slijeme, posypeme petrželí a podáváme k rybímu ragú.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.