Rybí ragú z kapra
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1300mililitrůVíno červené
- 100mililitrůMartell cognac
- 25gramůMáslo čerstvé
- 10gramůJíška instantní
- 20gramůŽampiony čerstvé
- 600gramůRýže dušená
- 1200gramůKapr obecný
- 2stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, zbavíme šupin a nakrájíme na podkovy. Vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, koňakem, a vaříme 30 minut.
- 2Kapra vyjmeme, rozdělíme na talíře a omáčku ještě upravíme. Do omáčky vmícháme máslo, jíšku a plátky žampionů. Povaříme 5 minut a přecedíme.
- 3Omáčkou přelijeme kousky ryby a podáváme s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.