Rybí salát po španělsku

26 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu a umístíme pařáček. Vodu přivedeme k varu a na pařák umístíme plátky mečouna. Vaříme je v páře 6 minut.
  • 2
    Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy.
  • 3
    Omyjeme papriky, rozpůlíme je a odstraníme bílé žebroví a semínka. Nožem je pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozporcujeme na tenčí kolečka. Olivy rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Mečouna rozkrájíme na kousky o velikosti sousta. Do talířů rozprostřeme listy salátu a na ně rozdělíme kousky mečouna a přidáme papriky, olivy a cibulová kolečka.
  • 4
    Připravíme si zálivku. Do misky vlijeme olej a přidáme sardelové řezy, který jsme nasekali nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky a osmahneme dozlatova na pánvi. Přidáme do misky se zálivkou. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče a vlijeme do misky. Zálivku prošleháme, osolíme a opepříme. Nakapeme na salát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.