Rybí salát po španělsku
26 min.
Ingredience
- Na salát
- 500gramůFilé z mečouna
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCibule
- 25gramůOlivy černé
- 25gramůOlivy zelené
- 1kusSalát ledový
- 1litrVoda pitná
- Na zálivku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a umístíme pařáček. Vodu přivedeme k varu a na pařák umístíme plátky mečouna. Vaříme je v páře 6 minut.
- 2Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy.
- 3Omyjeme papriky, rozpůlíme je a odstraníme bílé žebroví a semínka. Nožem je pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozporcujeme na tenčí kolečka. Olivy rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Mečouna rozkrájíme na kousky o velikosti sousta. Do talířů rozprostřeme listy salátu a na ně rozdělíme kousky mečouna a přidáme papriky, olivy a cibulová kolečka.
- 4Připravíme si zálivku. Do misky vlijeme olej a přidáme sardelové řezy, který jsme nasekali nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky a osmahneme dozlatova na pánvi. Přidáme do misky se zálivkou. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče a vlijeme do misky. Zálivku prošleháme, osolíme a opepříme. Nakapeme na salát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.