Rybí salát s mangem a paprikou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu a postavíme na ni pařáček. Tresčí filé vaříme 10 minut v páře. Hlávkový salát opláchneme a rozebereme na listy.
  • 2
    Mango omyjeme a dužninu pokrájíme na plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozporcujeme ji na tenké nudličky. Feferonku opláchneme a nasekáme nadrobno.
  • 3
    V misce si připravíme zálivku. Zázvor nastrouháme, přidáme k němu kari koření, vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, ocet, olej a smetanu. Prošleháme dohladka, osolíme a opepříme.
  • 4
    Větší mísu vyložíme listy hlávkového salátu. Tresčí filé rozkrájíme na kousky velikosti sousta a společně s nakrájeným mangem, paprikou a feferonkou rozložíme do mísy. Přelijeme zálivkou a nakonec zasypeme strouhaným kokosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.