Rybí salát s mangem a paprikou
30 min.
Ingredience
- Na salát
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusMango
- 1kusPaprika zelená
- 1kusFeferony
- 2lžíceKokos strouhaný
- 1litrVoda pitná
- Na zálivku
- 1špetkaSůl
- 1kusLimetka
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 4lžíceOlej sójový
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaZázvor celý
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu a postavíme na ni pařáček. Tresčí filé vaříme 10 minut v páře. Hlávkový salát opláchneme a rozebereme na listy.
- 2Mango omyjeme a dužninu pokrájíme na plátky. Papriku opláchneme, rozkrojíme a odstraníme bílé žebroví a semínka. Rozporcujeme ji na tenké nudličky. Feferonku opláchneme a nasekáme nadrobno.
- 3V misce si připravíme zálivku. Zázvor nastrouháme, přidáme k němu kari koření, vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, ocet, olej a smetanu. Prošleháme dohladka, osolíme a opepříme.
- 4Větší mísu vyložíme listy hlávkového salátu. Tresčí filé rozkrájíme na kousky velikosti sousta a společně s nakrájeným mangem, paprikou a feferonkou rozložíme do mísy. Přelijeme zálivkou a nakonec zasypeme strouhaným kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.