Rybí sladkokyselá okounová polévka
95 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 1kusBobkový list
- 0,5lžíceBazalka
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžíceSůl
- 150gramůMrkev kořen
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 150gramůPetržel kořen
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1litrVoda pitná
- 500gramůRybí hlavy
- 250gramůOkoun - filety
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůOkurky nakládané
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 3lžíceSmetana zakysaná 14%
- 3lžícePaprikový protlak
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
25 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z okouna nakrájíme na kostky velikosti sousta, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, odložíme do mísy a necháme odležet 10 minut. Sladkokyselé nakládané okurky pokrájíme na kostičky.
- 2V pánvi na rozpuštěném másle krátce podusíme kostky okouna s okurkou.
- 3Papriky - žlutou, červenou a zelenou omyjeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na tenké pásky. V misce smícháme zakysanou smetanu s paprikovým protlakem.
- 4V hrnci k rozpuštěnému máslu přimícháme mletý bílý pepř a papriky podusíme. Pak je zalijeme 1 litrem rybího bujonu, do kterého zamícháme smetanovo-paprikovou směs, povaříme 2-4 minuty.
- 5Mezitím v pánvi na rozpuštěném másle krátce podusíme kostky okouna s okurkou, vložíme do polévky, vše povaříme 3-5 minut a podáváme.Rybí Vývar s fenyklem [29924]:
- 6Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 7Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 8V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 9Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.