Rybí směs bylinková
50 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaHořčice
- 250mililitrůVývar rybí
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 500gramůOkouník mořský
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 centimetru. Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé zelené listy. Rozkrojíme pórek podélně a potom příčně pokrájíme na nudličky. Cibuli posekáme a nakrájíme na nudličky.
- 2V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj cibuli. Vmícháme do ní plátky brambor a nudličky pórku. Dusíme, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový oříšek a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu a hořčici. Zalijeme rybím vývarem a smetanou. Počkáme, dokud směs nezačne vřít, potom ztlumíme plamen a pomalu 20 minut vaříme.
- 3Mořského okouníka nakrájíme na kousky, které zakapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Rybí kousky postupně vmícháme k zelenině.
- 4Nadrobno nasekanou petrželku přidáme ke žloutku a prošleháme. Vlijeme žloutek k rybí směsi a zamícháme, ovšem už nevaříme, aby se vmíchaný žloutek nesrazil.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.