Rybí špízy na zelenině
60 min.
Ingredience
- 125gramůRýže dlouhozrnná
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 700gramůTreska aljašská
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůBrambory
- 300gramůKedlubna
- 100gramůHrachové lusky
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika žlutá
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
6 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme 20 minut v osolené vodě, poté ji slijeme a necháme okapat.
- 2Omyté a osušené filety z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme a nakrájíme na větší kostky.
- 3Brambory a kedlubny oloupeme, hrachové lusky, cibulku a papriku očistíme a všechnu zeleninu kromě lusků nakrájíme na nudličky. Opékáme ve velké pánvi na rozehřátém oleji asi 3 minuty.
- 4Kousky ryby napíchneme na špejle a položíme do pánve na zeleninu. Podle potřeby osolíme, opepříme a pod pokličkou podusíme 10 minut.
- 5Špízy se zeleninou upravíme na talíře a ozdobíme dílky omytého citronu a nasekanou petrželovou natí. Rýži podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.