Rybí svítek
110 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůHouby čerstvé
- 60gramůZelenina kořenová
- 0,5lžičkaSůl
- 5špetekPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1lžičkaStrouhanka
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůKapr obecný
- 1lžíceTuk
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 40gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
47 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
856 mg
Postup přípravy
- 1Utřeme máslo se žloutky. Přidáme namočené a vymačkané okrájené žemle, v tuku zpěněnou zelenou petržel a čisté mleté rybí maso. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a vše promícháme.
- 2Nakrájíme kořenovou zeleninu na kostičky, podusíme na tuku a přidáme k houbám, které jsme podusili se zeleným hráškem.
- 3Masové těsto, prochladlou udušenou zeleninu a houby smícháme s tuhým sněhem z bílků.
- 4Vymažeme zapékací mísu tukem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní připravené těsto. Pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.