Rybí vývar s fenyklem
60 min.
Ingredience
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůPetržel kořen
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 0,5lžíceBazalka
- 0,5lžíceSůl
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1litrVoda pitná
- 1lžícePetržel kudrnka
- 500gramůRybí hlavy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 2Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 3V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 4Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.