Rybí vývar s paprikami

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tři masité papriky (žlutou, červenou, zelenou) omyjeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na tenké pásky. V misce smícháme zakysanou smetanu s paprikovým protlakem.
  • 2
    V hrnci rozpustíme máslo a papriky na něm podusíme. Pak je zalijeme 1 litrem rybího bujonu, do kterého zamícháme smetanovou směs, povaříme 2-4 minuty, dochutíme solí, pepřem a podáváme.
  • 3
    Rybí vývar s fenyklem [29924]:
  • 4
    Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
  • 5
    Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
  • 6
    V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
  • 7
    Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.