Rybí vývar s paprikami
85 min.
Ingredience
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 1kusBobkový list
- 0,5lžíceBazalka
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžíceSůl
- 1litrVoda pitná
- 150gramůPetržel kořen
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1lžícePetržel kudrnka
- 500gramůRybí hlavy
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 4lžícePaprikový protlak
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5špetkaSůl
- 3lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Tři masité papriky (žlutou, červenou, zelenou) omyjeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na tenké pásky. V misce smícháme zakysanou smetanu s paprikovým protlakem.
- 2V hrnci rozpustíme máslo a papriky na něm podusíme. Pak je zalijeme 1 litrem rybího bujonu, do kterého zamícháme smetanovou směs, povaříme 2-4 minuty, dochutíme solí, pepřem a podáváme.
- 3Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 4Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 5Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 6V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 7Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.