Rybí závitky plněné špenátem
25 min.
Ingredience
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 400gramůMakrela - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1decilitrVíno bílé
- 1hrstPažitka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Špenát opláchneme, nakrájíme a v hrnci v malým množstvím vody dusíme pod pokličkou 5 minut.
- 2Rybí filety omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a z obou stran opepříme a osolíme.
- 3Hořčici v misce smícháme s 2 lžícemi zakysané smetany a pepřem.
- 4Horní stranu ryby potřeme smetanovou směsí, na ni rozprostřeme špenát, rybu zavineme a propíchneme párátkem, aby se nerozvinula.
- 5Zbylou zakysanou smetanu smícháme v hrnci s vínem, přivedeme k varu, vložíme závitky a na mírném ohni je přikryté dusíme 5 minut. Potom závitky vyjmeme a dáme na servírovací talíře.
- 6Omáčku necháme vařit, až mírně zhoustne, pak ji dochutíme jemně nasekanou pažitkou, pepřem a solí.
- 7Podáváme přelité omáčkou s chlebem nebo bagetou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.