Rybí závitky plněné špenátem

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
31 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát opláchneme, nakrájíme a v hrnci v malým množstvím vody dusíme pod pokličkou 5 minut.
  • 2
    Rybí filety omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a z obou stran opepříme a osolíme.
  • 3
    Hořčici v misce smícháme s 2 lžícemi zakysané smetany a pepřem.
  • 4
    Horní stranu ryby potřeme smetanovou směsí, na ni rozprostřeme špenát, rybu zavineme a propíchneme párátkem, aby se nerozvinula.
  • 5
    Zbylou zakysanou smetanu smícháme v hrnci s vínem, přivedeme k varu, vložíme závitky a na mírném ohni je přikryté dusíme 5 minut. Potom závitky vyjmeme a dáme na servírovací talíře.
  • 6
    Omáčku necháme vařit, až mírně zhoustne, pak ji dochutíme jemně nasekanou pažitkou, pepřem a solí.
  • 7
    Podáváme přelité omáčkou s chlebem nebo bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.