Rybí závitky s krevetami
50 min.
Ingredience
- 600gramůFilé rybí
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 60gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 50gramůOlej olivový
- 150mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůPetržel - nať
- 120gramůSalsa rajčatová
- 3gramyKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
27 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Loupané krevety bez hlav osolíme, rybí filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme a okmínujeme. V pánvi z mouky a másla usmažíme světlejší jíšku, zalijeme mlékem, důkladně rozmícháme metlou, krátce povaříme, přidáme krevety, vaříme asi 5 minut a odstavíme. Rybí filety potřeme omáčkou s krevetami, zavineme do závitků, zpevníme párátky, namočíme v rozkvedlaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme v pánvi na oleji do zlatova.
- 2Na talířích závitky posypeme posekanou petrželkou a doplníme rajčatovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.