Rybí závitky s omáčkou z bílého vína

50 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
852 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí file omyjeme, osušíme a z každé odřízneme menší kousek. Cca 15 min necháme vychladit v lednici. Mezitím z chleba odřízneme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky, smícháme se smetanou a dáme rovněž do lednice.
  • 2
    Opláchneme bylinky, otrháme lístky a nasekáme najemno. Oloupeme šalotky a nadrobno nasekáme. Troubu rozpálíme na 160°C, a vymažeme máslem zapékací misku.
  • 3
    Kousky ryby společně s chlebem a bílkem rozmixujeme na pyré, promícháme s vermutem a polovinou bylinek. Ochutíme solí a pepřem. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme rybím pyré a srolujeme do závitku. Osolíme, opepříme a naskládáme do připravené zapékací formy.
  • 4
    Rozehřejeme lžíci másla a podusíme na něm šalotky. Zalijeme bílým vínem a krátce povaříme. Touto směsí přelijeme závitky. Zakryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme na střední liště cca 15 min.
  • 5
    Vypečenou šťávu přelijeme do hrnce, přidáme smetanu, přivedeme k varu a necháme zredukovat na polovinu. Zbytek másla nakrájíme na malé kousky a všleháme do omáčky. Vmícháme zbytek bylinek, dochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme např. s bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.