Rybí závitky s omáčkou z bílého vína
50 min.
Ingredience
- 1krajícChléb toastový
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyKerblík
- 4kusyPetržel - nať
- 2kusyŠalotka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceVermut bílý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 150mililitrůVíno bílé
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 800gramůFilé rybí
- 0,5kusVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
852 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybí file omyjeme, osušíme a z každé odřízneme menší kousek. Cca 15 min necháme vychladit v lednici. Mezitím z chleba odřízneme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky, smícháme se smetanou a dáme rovněž do lednice.
- 2Opláchneme bylinky, otrháme lístky a nasekáme najemno. Oloupeme šalotky a nadrobno nasekáme. Troubu rozpálíme na 160°C, a vymažeme máslem zapékací misku.
- 3Kousky ryby společně s chlebem a bílkem rozmixujeme na pyré, promícháme s vermutem a polovinou bylinek. Ochutíme solí a pepřem. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme rybím pyré a srolujeme do závitku. Osolíme, opepříme a naskládáme do připravené zapékací formy.
- 4Rozehřejeme lžíci másla a podusíme na něm šalotky. Zalijeme bílým vínem a krátce povaříme. Touto směsí přelijeme závitky. Zakryjeme alobalem potřeným máslem a pečeme na střední liště cca 15 min.
- 5Vypečenou šťávu přelijeme do hrnce, přidáme smetanu, přivedeme k varu a necháme zredukovat na polovinu. Zbytek másla nakrájíme na malé kousky a všleháme do omáčky. Vmícháme zbytek bylinek, dochutíme solí a pepřem.
- 6Závitky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme např. s bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.