Ryby filé s rajčatovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 800gramůFilé rybí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKari koření
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceKečup ostrý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 4gramyBobkový list
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
720 mg
Cukr
829 mg
Postup přípravy
- 1Důkladně proprané rybí filé osušíme, posypeme 1/2 lžičky soli, dvěma špetkami pepře, kari kořením. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách a dáme stranou.
- 2Do vypečeného oleje dáme lžící hladké mouky, zapražíme na jíšku. Vložíme rozmačkaná rajčata, přidáme prolisovaný česnek, ostrý kečup, dochutíme zbylou solí, pepřem. Pokapeme citrónovou šťávou, vložíme bobkový list. Za stálého míchání povaříme tak dlouho, až vznikne hustější omáčka.
- 3Na jednotlivé talíře rozdělíme opečené filé. Každou porci polijeme rajčatovou omáčkou, s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.