Ryby filé s rajčatovou omáčkou

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
720 mg
Cukr
829 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Důkladně proprané rybí filé osušíme, posypeme 1/2 lžičky soli, dvěma špetkami pepře, kari kořením. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách a dáme stranou.
  • 2
    Do vypečeného oleje dáme lžící hladké mouky, zapražíme na jíšku. Vložíme rozmačkaná rajčata, přidáme prolisovaný česnek, ostrý kečup, dochutíme zbylou solí, pepřem. Pokapeme citrónovou šťávou, vložíme bobkový list. Za stálého míchání povaříme tak dlouho, až vznikne hustější omáčka.
  • 3
    Na jednotlivé talíře rozdělíme opečené filé. Každou porci polijeme rajčatovou omáčkou, s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.