Rychlá česnečka
17 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyPolévkové kostky Vitana
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Brambory si nakrájíme na menší kostičky, nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, přihodíme petrželovou nať a sůl. Vaříme 10 minut. Z hrnce vyndáme uvařenou petželovou nať. Do polévky dáme 2 kostky zeleninového bujónu, rozkvedláme vejce a povaříme 2 minuty. Polévku odstavíme a přidáme pasírovaný česnek. Hotovou polévku omastíme panenským olejem a na talíři přizdobíme sekanou petrželkou. Tato polévka je velmi lehce stravitelná a její příprava velmi rychlá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.