Rychlá francouzská bramborová polévka
30 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nastrouháme přímo do vařícího vývaru.
- 2Ve smetaně rozkvedláme žloutky. Polévku zvolna vaříme asi 10 minut, zmírníme teplotu, přidáme smetanu se žloutkem a dále nevaříme.
- 3Polévku osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
- 4Před podáváním ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.