Rychlá polévka z vína a zeleniny
20 min.
Ingredience
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 5decilitrůVíno bílé
- 70gramůRýže
- 200gramůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 100gramůŠunka dušená
- 4gramyBobkový list
- 2špetkySůl
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce, vlijeme 1,5 l vývaru, přilijeme víno, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni povaříme 15 minut, aby rýže změkla. Rajčata přelijeme 5 dl horké vody, sloupneme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Oloupanou cibuli i česnek drobně rozkrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. Přidáme připravená rajčata, na malé kostky pokrájenou šunku, vložíme bobkový list a na prudkém ohni za stálého míchání podusíme. Před dodušením přidáme nasekanou petrželovou nať. Odstavíme ze sporáku a vmícháme do vývaru s rýží. Vše dohromady přivedeme k varu, ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
- 3Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce dochutíme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.