Rychlá polévka z vína a zeleniny

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce, vlijeme 1,5 l vývaru, přilijeme víno, přivedeme k varu a vsypeme rýži. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni povaříme 15 minut, aby rýže změkla. Rajčata přelijeme 5 dl horké vody, sloupneme a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Oloupanou cibuli i česnek drobně rozkrájíme, v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. Přidáme připravená rajčata, na malé kostky pokrájenou šunku, vložíme bobkový list a na prudkém ohni za stálého míchání podusíme. Před dodušením přidáme nasekanou petrželovou nať. Odstavíme ze sporáku a vmícháme do vývaru s rýží. Vše dohromady přivedeme k varu, ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Podáváme v jednotlivých polévkových miskách. Porce dochutíme citrónovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.