Rychlá rajská omáčka s gnocchi
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 700mililitrůRajčatové pyré Valfrutta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceBazalka
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
- Vařené gnocchi
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 500gramůGnocchi
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Omyté lístky čerstvé bazalky a rozmarýnu posekáme nadrobno. Drobně pokrájenou očištěnou cibuli se stroužkem česneku v pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Ke zlatavé cibulce přimícháme rajčatové pyré, přidáme čerstvé bylinky, bobkový list, podle chuti sůl, čerstvě pomletý pepř, promícháme a vaříme 8-10 minut. Pak omáčku odstavíme z plotny.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní předvařené gnocchi - vaříme je podle návodu. Uvařené jsou, jakmile začnou vyplavávat na povrch. Poté je scedíme, necháme odkapat, přimícháme k rajčatové omáčce, pánev s omáčkou postavíme na plotnu a společně, za stálého promíchávání, vaříme ještě 2 minuty a hned horké gnocchi s omáčkou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.