Rychlá rajská omáčka s gnocchi

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
42 kcal
Tuky
3 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
648 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté lístky čerstvé bazalky a rozmarýnu posekáme nadrobno. Drobně pokrájenou očištěnou cibuli se stroužkem česneku v pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Ke zlatavé cibulce přimícháme rajčatové pyré, přidáme čerstvé bylinky, bobkový list, podle chuti sůl, čerstvě pomletý pepř, promícháme a vaříme 8-10 minut. Pak omáčku odstavíme z plotny.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Jakmile se začne voda vařit, nasypeme do ní předvařené gnocchi - vaříme je podle návodu. Uvařené jsou, jakmile začnou vyplavávat na povrch. Poté je scedíme, necháme odkapat, přimícháme k rajčatové omáčce, pánev s omáčkou postavíme na plotnu a společně, za stálého promíchávání, vaříme ještě 2 minuty a hned horké gnocchi s omáčkou servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.