Rychlá rybí polévka se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstKopr čerstvý
- 300gramůTreska aljašská
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
6 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Petrželku, pažitku a kopr omyjeme a okapané nasekáme najemno.
- 2Rybí maso nakrájíme na kousky, pokapeme je citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Petržel, mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- 3V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do ní nakrájenou zeleninu, přidáme sůl, pepř a 10 minut vaříme. Potom přidáme kousky ryby, po 5 minutách přisypeme nakrájenou petrželku a pažitku a necháme dalších 5 minut vařit.
- 4Do polévky vmícháme smetanu, dochutíme ji citronovu šťávou, pepřem a solí a už jen krátce povaříme.
- 5Polévku nalijeme do servírovacích talířů, posypeme nakrájeným koprem a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.