Rychlá tlačenka po makedonsku

90 min.
Řecko
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
941 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Půlku vepřové hlavy omyjeme a dáme do velkého hrnce spolu s kořenovou zeleninou, česnekem, cibulí, bobkovým listem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké. Ještě horké zcedíme, vývar ponecháme a udržujeme teplý. Maso a mrkev necháme vychladnout, zbytek vyhodíme. Mrkev i maso nakrájíme na menší kousky a promícháme v míse, ještě dochutíme solí a pepřem. Pekáč nebo nějakou mělkou nádobu vyložíme potravinářskou fólií, stejnoměrně rozložíme maso s mrkví a zalijeme teplým vývarem. Vychladlé dáme ještě do lednice k úplnému ztuhnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.