Rychlá tlačenka po makedonsku
90 min.
Ingredience
- 0,5kusVepřová hlava
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 3kusyBobkový list
- 200gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 200mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůMrkev kořen
- 1kusČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
120 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
941 mg
Postup přípravy
- 1Půlku vepřové hlavy omyjeme a dáme do velkého hrnce spolu s kořenovou zeleninou, česnekem, cibulí, bobkovým listem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké. Ještě horké zcedíme, vývar ponecháme a udržujeme teplý. Maso a mrkev necháme vychladnout, zbytek vyhodíme. Mrkev i maso nakrájíme na menší kousky a promícháme v míse, ještě dochutíme solí a pepřem. Pekáč nebo nějakou mělkou nádobu vyložíme potravinářskou fólií, stejnoměrně rozložíme maso s mrkví a zalijeme teplým vývarem. Vychladlé dáme ještě do lednice k úplnému ztuhnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.