Rychlá třešňová bublanina
45 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusMandle
- 1kusVanilkový lusk
- 150gramůStrouhanka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 500gramůTřešně
- 20gramůCukr vanilka
- 0,25litrMléko plnotučné
- 0,25kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V mléce důkladně rozmícháme špetku soli, cukr, žloutky, hořkou mandli, citronovou kůru a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, dle potřeby strouhanku, 30 g rozpuštěného másla, mouku a třešně.
- 2Zlehka promícháme, těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného kastrolu a pečeme při střední teplotě dozlatova. Posypeme vanilkovým cukrem, necháme mírně vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.