Rychlé Boloňské špagety
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyCeler řapíkatý
- 4stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata
- 450gramůPassata (drcená rajčata)
- 400gramůŠpagety
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
14 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme olej a při vysoké teplotě tři minuty smažíme rozdrobené mleté maso. Za stálého míchání postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Následně do směsi prolisujeme česnek a přidáme pokrájená rajčata a passatu. Přichutíme oreganem, solí, pepřem a 15 minut za občasného míchání ohříváme.
- 2Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku dochutíme kořením, smícháme s těstovinami, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.