Rychlé rizoto s hráškem a baby karotkou
70 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 250gramůHrášek
- 250gramůRýže dušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSměs koření na kuře
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaKari koření
- 250gramůMrkev mražená
- 3šálkyVývar drůbeží
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1490 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
87 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dle návodu na obalu připravíme rýži.
- 2Naporcované kuře umyjeme, osolíme, opepříme a přidáme i směs koření na kuře. Do pekáčku naklademe naporcované kuře, nalijeme tři lžíce olivového oleje a 1 dl vývaru.
- 3Pečeme v troubě na mírném až středním ohni 40 minut.
- 4Po celou dobu dle potřeby podléváme vývarem. Porce kuřete během pečení jednou obrátíme.
- 5Když je kuře upečené, vyjmeme je z pekáčku a do pekáčku nasypeme hrášek a karotku. Přidáme tolik kuřecího vývaru, až je zelenina ponořená ze dvou třetin. Vše osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Vložíme zpět do trouby, kde dusíme tak dlouho, až je zelenina měkká.
- 6Kuře obereme, maso nakrájíme na malé kousky a spolu s rýží přidáme k zelenině. Smícháme, přidáme dvě lžíce másla a vše společně podusíme ještě 5 minut.
- 7Podáváme na předehřátých talířích posypané nastouhaným eidamem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.