Rychlý steak se zeleninou
35 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 2kusyCuketa
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 600gramůHovězí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilek a cukety omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme ostatní nakrájenou zeleninu mimo rajčat a smažíme ji za stálého míchání 3 minuty. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme podle chuti cukr, tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.
- 3Plátky masa omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi na zbylém oleji po zelenině je prudce osmažíme z každé strany.
- 4Steaky servírujeme se zeleninovou směsí. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.