Rychlý steak se zeleninou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek a cukety omyjeme a okapané nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a nejdříve na něm krátce osmažíme cibuli a česnek. Pak přidáme ostatní nakrájenou zeleninu mimo rajčat a smažíme ji za stálého míchání 3 minuty. Jako poslední k zelenině přisypeme nakrájená rajčata, vše důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Přidáme podle chuti cukr, tymián a pod pokličkou 15 minut dusíme na mírném ohni. V průběhu dušení občas zamícháme.
  • 3
    Plátky masa omyjeme a osušíme, lehce naklepeme a okořeníme pepřem a solí. V pánvi na zbylém oleji po zelenině je prudce osmažíme z každé strany.
  • 4
    Steaky servírujeme se zeleninovou směsí. Vhodnou přílohou jsou například smažené bramborové hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.