Rychtářský pečený bůček

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
118 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucí vody dáme bůček rozdělený na dvě části. Přidáme sůl, pepř, bobkový list a vaříme asi 30 minut.
  • 2
    Přidáme oloupané nakrájené brambory, kolečka mrkve, nakrájený celer a společně dovaříme doměkka. Potom vše scedíme, vývar uschováme a maso a zeleninu dáme zvlášť,
  • 3
    Maso pokrájíme na kostky a promícháme je se zeleninou. Dáme do pekáče.
  • 4
    Připravíme sýrovou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, mícháme a necháme ji 2 minuty osmahnout. Přiléváme mléko a 250 ml vývaru z masa. Stále mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme tři čtvrtiny strouhaného sýra, dochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Hustou omáčkou přelijeme maso a zeleninu, navrch nasypeme zbytek sýra. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C, vrstva sýra by měla být do zlatohněda. Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.