Rychtářský pečený bůček
95 min.
Ingredience
- SÝROVÁ OMÁČKA
- 45gramůMáslo čerstvé
- 45gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 90gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 750gramůVepřový bok
- 30gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 400gramůBrambory
- 240gramůMrkev kořen
- 240gramůCeler řapíkatý
- 5špetekPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
118 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do vroucí vody dáme bůček rozdělený na dvě části. Přidáme sůl, pepř, bobkový list a vaříme asi 30 minut.
- 2Přidáme oloupané nakrájené brambory, kolečka mrkve, nakrájený celer a společně dovaříme doměkka. Potom vše scedíme, vývar uschováme a maso a zeleninu dáme zvlášť,
- 3Maso pokrájíme na kostky a promícháme je se zeleninou. Dáme do pekáče.
- 4Připravíme sýrovou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, mícháme a necháme ji 2 minuty osmahnout. Přiléváme mléko a 250 ml vývaru z masa. Stále mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme tři čtvrtiny strouhaného sýra, dochutíme pepřem a solí.
- 5Hustou omáčkou přelijeme maso a zeleninu, navrch nasypeme zbytek sýra. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C, vrstva sýra by měla být do zlatohněda. Před podáváním ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.