Rýnská omeleta
30 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 300gramůAnčovičky konzervované
- 100gramůTuňák v oleji
- 40gramůPetržel - nať
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
37 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek, ančovičkové filety a petržel nadrobno nasekáme, tuňáka propasírujeme sítem, vejce rozšleháme v misce. Smícháme s česnekem, petrželí, ančovičkami a tuňákem, ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
- 2V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, vlijeme na něj vaječnou směs a mícháme, až hmota začne tuhnout. Potom prudce snížíme příkon tepla, měchačkou uvolníme omeletu od okrajů pánve a pánví lehce potřeseme, aby se uvolnila i dolní strana omelety. Když je omeleta z jedné strany upečená, pomocí druhé pánve nebo pokličky ji obrátíme a na zbývajícím oleji dopečeme i po druhé straně. Rozčtvrtíme a ihned podáváme ozdobené nasekanou zelenou petrželí a osminkami citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.