Rýže Istambul

110 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme půl hodiny máčet, poté vodu slijeme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, do 100 ml vody namočíme špetku šafránu, necháme odležet.
  • 2
    Na rozehřáté máslo vsypeme rýži, mícháme cca 10 minut, poté zalijeme vývarem a vodou se šafránem. K rýži přisypeme pokrájené maso, mandle, sůl a hrášek, přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vývaru do rýže. K uvařené rýži vsypeme pokrájené pistácie a necháme povařit ještě 5 minut.
  • 3
    Hotové odstavíme z ohně, přiklopíme, necháme 30 minut odstát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.