Rýže Istambul
110 min.
Ingredience
- 500gramůRýže loupaná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 60gramůHrášek
- 250gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMandle
- 1špetkaŠafrán
- 650mililitrůVývar drůbeží
- 30gramůPistácie
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přebranou rýži zalijeme horkou vodou a necháme půl hodiny máčet, poté vodu slijeme. Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat, do 100 ml vody namočíme špetku šafránu, necháme odležet.
- 2Na rozehřáté máslo vsypeme rýži, mícháme cca 10 minut, poté zalijeme vývarem a vodou se šafránem. K rýži přisypeme pokrájené maso, mandle, sůl a hrášek, přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vývaru do rýže. K uvařené rýži vsypeme pokrájené pistácie a necháme povařit ještě 5 minut.
- 3Hotové odstavíme z ohně, přiklopíme, necháme 30 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.