Rýže ochucená kurkumou s houbami a zeleninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži Basmati dobře v misce promyjeme, v sítu ji nacháme odkapat, dáme ji do hrnce, zalijeme ji vodou, přidáme sůl a přivedeme rýži k varu. Pak hned snížíme teplotu na minimum a pod poklicí vaříme 12-15 minut do doby, až se voda vyvaří. Do rýže před koncem vaření přimícháme kurkumu, zakryjeme ji poklicí a necháme chvilku odstát.
  • 2
    Než se rýže uvaří, tak očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Čerstvé lesní tvrdé houby a stroužek česneku očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Masitou menší papriku a malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek. Papriku pokrájíme na tenké proužky, chilli posekáme nadrobno. Omytá dvě račata rozkrojíme na poloviny, pak je nakrájíme na plátky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přimícháme pokrájené houby a společně smažíme do doby, až se z hub vypaří voda. Pak přidáme papriku, chilli a rajčata. Směs ochutíme solí, pepřem a pod poklicí krátce dusíme (přibližně 7-8 minut).
  • 4
    Uvařenou rýži a petrželku zlehka vmícháme do směsi s houbami a hned teplou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.