Rýže s houbami a cuketou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé nudličky. Žampiony opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou, nasekáme. Sýr nastrouháme na jemno.
  • 3
    Ve hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme cuketu a houby a za stálého míchání vše chvilku smažíme. Potom do pánve přisypeme rýži a přilijeme vývar, okořeníme tymiánem, opepříme a osolíme, promícháme a vaříme 10 minut na mírném ohni. Během vaření občas zamícháme.
  • 4
    Po 10 minutách vaření do hrnce přidáme nakrájenou petrželku, vmícháme smetanu a polovinu nastrouhaného sýra, znovu dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme ještě chvilku prohřívat.
  • 5
    V malé pánvi bez tuku osmažíme piniová semínka dozlatova.
  • 6
    Rýžovou směs rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a opraženými semínky pinie a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.