Rýže s houbami a cuketou
30 min.
Ingredience
- 1lžíceOříšky piniové
- 300gramůCuketa
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 150gramůRýže předvařená (parboiled)
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel kudrnka
- 30gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé nudličky. Žampiony opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Petrželku opláchneme pod studenou vodou, nasekáme. Sýr nastrouháme na jemno.
- 3Ve hrnci rozehřejeme olej, necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme cuketu a houby a za stálého míchání vše chvilku smažíme. Potom do pánve přisypeme rýži a přilijeme vývar, okořeníme tymiánem, opepříme a osolíme, promícháme a vaříme 10 minut na mírném ohni. Během vaření občas zamícháme.
- 4Po 10 minutách vaření do hrnce přidáme nakrájenou petrželku, vmícháme smetanu a polovinu nastrouhaného sýra, znovu dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme ještě chvilku prohřívat.
- 5V malé pánvi bez tuku osmažíme piniová semínka dozlatova.
- 6Rýžovou směs rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a opraženými semínky pinie a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.