Rýže s hráškem a fetou
50 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5kusůKardamom
- 5kusůHřebíček
- 350gramůRýže dlouhozrnná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůHrášek
- 200gramůSýr Feta
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
17 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme 20 g másla a opečeme na něm rozdrcené tobolky kardamonu a hřebíčky. Přisypeme rýži, kterou necháme na másle zesklovatět a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté asi 20 minut při mírné teplotě vaříme.
- 2Fetu rozkrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm. V pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm do světle hněda kostky sýra. Poté přidáme k rýži a dobře promícháme. Vmícháme zbylé máslo. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.