Rýže s hráškem a paprikami
50 min.
Ingredience
- 250gramůRýže loupaná
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1kusFeferony
- 300gramůPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůHrášek
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži uvaříme doměkka.
- 2Na sezamovém oleji zpěníme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou bílou část naťových cibulek a nasekanou feferonku. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené papriky, přisypeme hrášek, osolíme a vše podusíme doměkka.
- 3Potom vmícháme vařenou rýži, nakrájenou zelenou část cibulek a společně prohřejeme.
- 4Vejce rozmícháme se solí a na pánvi vymazané olejem upečeme omeletu. Stočíme ji, nakrájíme na plátky a upravíme na zeleninovou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.