Rýže s játry po indicku
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 50gramůTuk
- 400gramůJátra drůbeží
- 200gramůRýže loupaná
- 1hrstOřechy burské pražené
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaKari koření
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
29 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, Osmahneme ji na tuku, přidáme očištěná, na kousky nakrájená játra, zaprášíme kari kořením a chvíli opékáme po všech stranách.
- 2Potom přidáme spařenou rýži, zalijeme ji vroucí vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. Během dušení přidáme nasekané oříšky.
- 3Když je vše měkké, přimícháme mírně osolenou smetanu s jemně nasekanou petrželkou.
- 4Při podávání pokrm obložíme dílky omytých rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.