Rýže s jehněčím masem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
33 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnutou rýži povaříme v 500 ml osolené vody asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek osmahneme na 2 lžících oleje a vyjmeme. Na výpeku opražíme mandle, kešu oříšky, pistácie a hrozinky. Vyjmeme a necháme stranou.
  • 3
    Očištěné, na kostky nakrájené maso opečeme na 2 lžících oleje a přidáme všechno koření. Přilijeme 1/2 jogurtu, smetany a vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
  • 4
    Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme rýži smíchanou s ořechy a rozinkami a maso. Zalijeme zbylou smetanou, vývarem a jogurtem.
  • 5
    Pokrm pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.