Rýže s jehněčím masem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůMandle loupané
- 200gramůRýže loupaná
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 500gramůJehněčí plec
- 5lžicOlej rostlinný
- 30gramůOřechy Kešu
- 50gramůHrozinky
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusSkořice celá
- 6kusůHřebíček
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125mililitrůJogurt bílý
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 250mililitrůVývar slepičí
- 1lžičkaZázvor mletý
- 30gramůPistácie
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
718 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
33 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži povaříme v 500 ml osolené vody asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.
- 2Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek osmahneme na 2 lžících oleje a vyjmeme. Na výpeku opražíme mandle, kešu oříšky, pistácie a hrozinky. Vyjmeme a necháme stranou.
- 3Očištěné, na kostky nakrájené maso opečeme na 2 lžících oleje a přidáme všechno koření. Přilijeme 1/2 jogurtu, smetany a vývaru. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
- 4Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě do ní vrstvíme rýži smíchanou s ořechy a rozinkami a maso. Zalijeme zbylou smetanou, vývarem a jogurtem.
- 5Pokrm pečeme pod pokličkou v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.