Rýže s jehněčím masem, hrozinkami a mandlemi

145 min.
Írán (islámská republika)

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
28 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
5 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži zalijeme vroucí vodou a vaříme cca 7 minut. Poté necháme okapat. Hrozinky krátce namočíme do horké vody. Oloupanou cibuli najemno nasekáme, maso nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Rozpálíme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm cibuli. Přidáme pepř, mletý kardamom, kurkumu a chilli a krátce orestujeme. Přidáme maso. Šafrán rozmícháme v trošce horké vody a vmícháme k masu, společně s hrozinkami. Podlijeme vodou, ochutíme solí a zakryté dusíme na mírném ohni cca 60 minut.
  • 3
    Mezitím omyjeme důkladně pomeranč, nastrouháme z něj trochu kůry a šťávu vymačkáme. Obojí vmícháme do masa. Do hrnce vlijeme zbytek oleje a 100 ml vody, přisypeme 1/3 rýže a rozložíme na ni 1/2 masa. Nasypeme další 1/3 rýže, překryjeme zbytkem masa a navrstvíme zbytek rýže. Posypeme nasekanými pistáciemi a mandlemi. Na hrnec posadíme pokličku obalenou utěrkou a na mírném ohni dusíme cca 1 hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.