Rýže s kari, kukuřicí a tofu sýrem
35 min.
Ingredience
- 100gramůrýže vařená, natural,
- 190gramůSýr sójový - Tofu
- 130gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusCibule
- 25gramůPórek
- 1lžíceOlej sezamový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkySůl
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli a pórek pokrájíme nadrobno. Cukrovou konzervovanou kukuřici scedíme a necháme okapat. Tofu sýr nakrájíme na malé kostičky.
- 2V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli s pórkem, přimícháme kari koření, tofu sýr a krátce, za stálého míchání směs orestujeme. Přimícháme kukuřici, pod poklicí ji podusíme přibližně 3 minuty. Pak přidáme horkou uvařenou rýži, vše ochutíme sójovou omáčkou, pepřem, případně i solí. Rýži s kukuřicí a sýrem zlehka promícháme, prohřejeme a hned teplou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.