Rýže s lilky
65 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 50mililitrůOlej olivový
- 300gramůLilek
- 1špetkaSůl
- 10gramůOříšky piniové
- 6gramůKopr čerstvý
- 1litrVoda pitná
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přebranou rýži necháme půl hodiny máčet v horké, osolené vodě. Poté propláchneme studenou vodou a nechápe okapat.
- 2Opláchnutou rýži osmahneme na olivovém oleji, zalijeme půl litrem vody a vaříme.
- 3Lilky pokrájíme a osmažíme na rozpáleném rostlinném oleji. Přimícháme je k rýži. Vše vaříme až do úplného vstřebání veškeré vody.
- 4Hrnec s uvařenou rýží zabalíme do utěrky a přiklopený necháme půl hodiny odstát.
- 5Podáváme s piniovými oříšky, sypané posekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.