Rýže s lilky

65 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou rýži necháme půl hodiny máčet v horké, osolené vodě. Poté propláchneme studenou vodou a nechápe okapat.
  • 2
    Opláchnutou rýži osmahneme na olivovém oleji, zalijeme půl litrem vody a vaříme.
  • 3
    Lilky pokrájíme a osmažíme na rozpáleném rostlinném oleji. Přimícháme je k rýži. Vše vaříme až do úplného vstřebání veškeré vody.
  • 4
    Hrnec s uvařenou rýží zabalíme do utěrky a přiklopený necháme půl hodiny odstát.
  • 5
    Podáváme s piniovými oříšky, sypané posekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.