Rýže s oříšky

60 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
4 g
Cukr
606 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme a dáme na půl hodiny do horké, osolené vody.
  • 2
    Oříšky a celé mandle opražíme na rozpáleném másle (40 g), zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Do vzniklé směsi přidáme okapanou rýži a vaříme do úplného vstřebání vývaru.
  • 3
    Vařenou rýži posypeme plátky krájeného másla, přiklopíme, hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.