Rýže s pórkem
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůPórek
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVývar zeleninový
- 300gramůRýže loupaná
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na ozdobu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na polovině másla osmahneme 1 cibuli nadrobno a nasekaný česnek. Přidáme pórek nakrájený na kolečka a 3 minuty podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, zředíme vývarem a 4 minuty povaříme na mírném ohni. Vsypeme rýži, osolíme, opepříme a 20 minut necháme dusit na mírném ohni. Nakonec vmícháme strouhaný sýr a zbytek másla.
- 2Podáváme ozdobené osmaženou cibulí s česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 12. 4. 2016
Rýže s pórkem
Tento recept nás všechny příjemně překvapil. Bylo to vynikající. Určitě ještě uvařím. Většinou člověka napadá, že to co je zdravé, musí být drahé. Tady je vidět, že i z mála jde jíst chutně a zdravěji 🙂