Rýže s rybami
40 min.
Ingredience
- 300gramůTreska obecná
- 300gramůTuňák obecný
- 300gramůRýže loupaná
- 1stroužekČesnek
- 100gramůCibule
- 25gramůOlej olivový
- 1špetkaŠafrán
- 8gramůSůl
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z ryb nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata scedíme a trochu pokrájíme.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přisypeme rýži, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme špetku šafránu, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rajčata, podlijeme troškou vývaru a dusíme asi 10 minut. Přisypeme ryby, krevety a dusíme doměkka. Rýži upravíme na talíře, doplníme rybí směsí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.