Rýže s treskou a špenátem
50 min.
Ingredience
- 220gramůRýže loupaná
- 300gramůFilé z aljašské tresky
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 220gramůŠpenát mražený
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vsypeme do vhodné nádoby, zalijeme 600ml vroucí vody, osolíme, přikryjeme a při plném výkonu vaříme 15 minut v mikrovlnné troubě. Necháme přikrytou krátce odstát. Špenát vložíme do misky, při plném výkonu vaříme v mikrovlnné troubě 9 minut a necháme odstát. Omyté a osušené porce filé rozložíme do kulaté formy, poklademe plátky másla, osolíme, opepříme a pokapeme smetanou. Přikryté dusíme při plném výkonu v mikrovlnné troubě 4 minuty. Měkkou rýži smícháme se špenátem, na kostičky nakrájeným sýrem a na kousky nakrájeným rybím masem. Podle chuti přisolíme, opepříme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.