Rýže s vepřovou panenkou
40 min.
Ingredience
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 250gramůVepřová panenka
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 200gramůChřest sterilovaný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaČesnek sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůRýže loupaná
- 3lžíceOlej sezamový
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaZázvor mletý
- 1kusCibulka jarní
- 0,5kusŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
666 mg
Postup přípravy
- 1Rýži nasypeme na síto a spaříme vroucí vodou. Asijský a drůbeží vývar smícháme s rýžovým vínem a sójovou omáčkou a společně s rýží dáme do hrnce. Přivedeme k varu a při nízké teplotě necháme 15-20min bobtnat.
- 2Mezitím vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 3Ve woku rozpálíme olej a cibulku s masem na něm za stálého míchání 4-5min orestujeme.
- 4Chřest necháme okapat na sítě, nakrájíme ho na kousky, přidáme k masu a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem v prášku a zázvorem. Směs vmícháme do rýže.
- 5Pokrm rozdělíme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.