Rýže s vepřovou panenkou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
666 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži nasypeme na síto a spaříme vroucí vodou. Asijský a drůbeží vývar smícháme s rýžovým vínem a sójovou omáčkou a společně s rýží dáme do hrnce. Přivedeme k varu a při nízké teplotě necháme 15-20min bobtnat.
  • 2
    Mezitím vepřové maso omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Ve woku rozpálíme olej a cibulku s masem na něm za stálého míchání 4-5min orestujeme.
  • 4
    Chřest necháme okapat na sítě, nakrájíme ho na kousky, přidáme k masu a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem v prášku a zázvorem. Směs vmícháme do rýže.
  • 5
    Pokrm rozdělíme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.