Rýže s vepřovou panenkou a chřestem
40 min.
Ingredience
- 150gramůRýže Basmati
- 5decilitrůVývar zeleninový
- 5decilitrůHovězí vývar základní
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 60mililitrůVíno rýžové čínské
- 250gramůVepřová panenka
- 60mililitrůOlej sezamový
- 200gramůChřest sterilovaný
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 3gramyZázvor mletý
- 20gramůŘeřicha
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
578 mg
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme hokou vodou a scedíme. Do hrnce vlijeme půl litru zeleninového vývaru, půl litru hovězího vývaru, sójovou omáčku a rýžové víno, promícháme s rýží a necháme 20 minut vařit na mírném ohni.
- 2Zatím ve woku rozpálíme olej, minutu opečeme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme nudličky vepřové panenky a 5 minut opečeme za stálého míchání. Přidáme okapaný a pokrájený sterilovaný chřest, pokrm prohřejeme, osolíme, opepříme, dochutíme kořením. MAsovou směs promícháme s hotovou rýží a podáváme ozdobené nasekanou řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.