Rýže San Francisko

25 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
109 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vodu a uvedeme do varu. Rýži propereme, vhodíme do vody a vaříme asi 15 minut za častého míchání, až je rýže skoro měkká. Poté scedíme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchávání vidličkou prohřejeme. Přidáme citronovou šťávu a kůru, pokrájenou petrželku a kapary. Zlehka promícháme a směs upravíme na velký talíř. Ozdobíme kolečky citronu. Podáváme jako přílohu k rybám nebo drůbeži.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.