Rýže San Francisko
25 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 250gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 1lžíceKapary
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
109 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vodu a uvedeme do varu. Rýži propereme, vhodíme do vody a vaříme asi 15 minut za častého míchání, až je rýže skoro měkká. Poté scedíme přes síto, rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Na pánvi na mírném ohni rozehřejeme máslo, přidáme rýži, osolíme, opepříme a za občasného promíchávání vidličkou prohřejeme. Přidáme citronovou šťávu a kůru, pokrájenou petrželku a kapary. Zlehka promícháme a směs upravíme na velký talíř. Ozdobíme kolečky citronu. Podáváme jako přílohu k rybám nebo drůbeži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.